WaarborgHolland / WHES

WaarborgHolland is een zelfstandig bestuursorgaan, aangewezen door het Ministerie van Economische Zaken, en belast met het uitvoeren van de Waarborgwet. Deze wet schrijft voor dat edelmetalen voorwerpen – zoals een gouden ring – van een keurmerk moeten worden voorzien.

Studio Novo heeft voor WaarborgHolland een belangrijk deel van de service naar online verplaatst. Het is nu voor klanten onder meer mogelijk om een borderel online in te vullen, waar dit voorheen op papier of via de telefoon gebeurde. Daarnaast kunnen ze een wachtbehandeling inboeken en betalen met iDeal. Alle online interactie wordt direct doorvertaald naar de backoffice van het bedrijf. Dit bespaart de werknemers van WaarborgHolland veel tijd en draagt bij aan de klantrelaties.

Gebruikers hebben de mogelijkheid de status van hun partij op ieder moment op te vragen en te controleren. Op de website van de WaarborgHolland Edelmetaal Smelterij (WHES) is het tevens mogelijk om goud te fixeren via dezelfde API. Er vind een live koers-update plaats en ook het fixeren verloopt direct via de backoffice. Alle functionaliteit is in een modern en betrouwbaar jasje gestoken, waarbij aandacht is besteed aan de hiërarchie binnen de website en SEO zodat gebruikers informatie eenvoudig kunnen vinden.

Ook de transitie naar online maken?

Neem contact op